Translate

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

«Αναζητώντας μια διέξοδο, ενώ εντείνεται πλέον η παγίδα του χρέους»

ΞΥΠΝΑΤΕ Έλληνες και δείτε...

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

«Αναζητώντας μια διέξοδο, ενώ εντείνεται πλέον η παγίδα του χρέους»


From HEIL GAP

Οι Γερμανοί νομοθέτες δεν στηρίζουν νέο ταμείο διάσωσης της ευρωζώνη.
Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εξέγερση των βουλευτών της, όσον αφορά τα σχέδια για τη δημιουργία ενός νέου ταμείου διάσωσης του ευρώ, το οποίο θα δεσμεύει το σύνολο σχεδόν των οικονομικών πόρων της χώρας προς τις τράπεζες. 
Περισσότεροι από 19 βουλευτές αρνήθηκαν χθες σε μια δοκιμαστική ψηφοφορία τη στήριξη της νομοθεσίας για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με νέες εξουσίες για την παροχή εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ απευθείας στις τράπεζες.
(έχουμε γράψει γι' αυτό την περασμένη εβδομάδα στο Διαρροή γερμανικού σχεδίου για την δημιουργία ενός δικτατορικού ταμείου «EURO-διάσωσης»)
Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ χριστιανό-Δημοκρατών, η Χριστιανική Κοινωνική Ένωση, και οι συνεργάτες του συνασπισμού τους, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, έχουν μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία μόλις 19 ψήφων, θέτοντας σε αμφιβολία το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας – κλειδί στις 29η Σεπτεμβρίου, σχετικά με το νέο ταμείο τράπεζας της ευρωζώνης.
Η γερμανική κοινή γνώμη και πολλοί από την ελίτ της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των φορέων που εκπροσωπούν τις επιχειρήσεις παραγωγής, είναι αντίθετοι με περαιτέρω διασώσεις των τραπεζών, με το επιχείρημα ότι φορτώνει γιγάντια τραπεζικά χρέη στις πλάτες των φορολογούμενων πολιτών, καταστρέφοντας τα δημόσια οικονομικά και εντέλει καταστρέφοντας την πραγματική οικονομία.
Μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι το 90% των πολιτών αντιτίθενται στα σχέδια για το νέο ταμείο, επειδή η διασώσεις της ευρωζώνης δεν βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος του χρέους.
Το δε 85% δήλωσε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να αναγκαστούν να δεχθούν το πλήγμα, εάν μια χώρα καταστεί αφερέγγυα.

Επιπλέον, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, έχουν ήδη υπογράψει αίτηση διαμαρτυρίας για το νέο ταμείο της ευρωζώνης, το οποίο θα καταλύει την δημοκρατία στις χώρες μας με τη δημιουργία μιας μη εκλεγμένης σούπερ Επιτροπής, ώστε αυτή να διαθέτει τα χρήματα των φορολογούμενων στις τράπεζες χωρίς καμία επίβλεψη.
(Άκου τι σκέφτηκαν οι απατεώνες. Αυτοί τελικά ξεπερνούν ακόμη και τον τζεφρυ σε αναίδεια)
Ένα βίντεο έχει κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο εξηγώντας τις τερατώδεις διαστάσεις του αρπάγματος των χρημάτων από τις τράπεζες και τους συνένοχους πολιτικούς.
Διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Φρανκφούρτη και στη Στουτγάρδη
ενάντια στη δικτατορία του ευρώ, καθώς το λαϊκό κίνημα ανακτά το ρυθμό του στο πρόσωπο της μεγαλύτερης ενιαίας απειλής για τη δημοκρατία της χώρας, τα δημόσια οικονομικά και την κοινωνική συνοχή, από την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ το 1933.
Την Κυριακή περαιτέρω πολιτική πίεση ήταν συσσωρευμένη επάνω στο συνασπισμό της Μερκελ, που έχει ευρέως επικριθεί για την αποτυχία της να σταθεί ακόμα πιο αποφασιστικά στην διάσωση των τραπεζών.
Το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) αντιμετωπίζει μια μάχη για την πολιτική επιβίωση του μετά το αποτυχημένο ποσοστό του, μόλις 2,7% των ψήφων, αποτυγχάνοντας να φτάσει το 5%, εμποδίζοντας το για να μπει στο περιφερειακό κοινοβούλιο.
Μια περαιτέρω επιπλοκή πριν από την κοινοβουλευτική ψηφοφορία στις 29 Σεπτεμβρίου, είναι η απόφαση από το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας η οποία αναμένεται σήμερα, σχετικά με τις αρμοδιότητες του Κοινοβουλίου όσον αφορά τη διαχείριση του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια που συνέταξε ο υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schauble, το Κοινοβούλιο δεν έχει δώσει λόγο για κανένα από τα 250 δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα που η Γερμανία επρόκειτο να δαπανήσει για τις ιδιωτικές τράπεζες.
Οι δικαστές μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει να εφαρμόσουν ένα σαφή και ξεκάθαρο κανόνα για "no bail out", πυροδοτώντας τη νομική δράση για την εκ μέρους των μεροληψία και λίγοι πιστεύουν ότι οι δικαστές θα τολμήσουν να συνεχίσουν να αγνοούν τόσο ξεδιάντροπα τα συνταγματικά δικαιώματα των Γερμανών. (μια μηνυσούλα και εδώ προς τους κυρίους δικαστάς μας δεν θα έβλαπτε, αντιθέτως θα ωφελούσε).
Η προσφορά από την κυβέρνηση συνασπισμού ώστε να επεκτείνει το ταμείο διάσωσης bankster (banker+gangster = bankster ), έρχεται ως η αποτυχία της σημερινής πολιτικής της, τη στιγμή που η συσσώρευση «χρέους πάνω στο χρέος» σε κράτη όπως η Ελλάδα γίνεται πλέον εμφανής.
“Μια ελληνική κοινοβουλευτική ομάδα οικονομικών την περασμένη εβδομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το χρέος της χώρας έτρεχε εκτός ελέγχου λόγω της οικονομικής συρρίκνωσης που προκαλούνται από τα μέτρα λιτότητας που παραγγέλθηκαν από την ΕΚΤ, ΕΕ και ΔΝΤ.”
Περισσότερες φωνές πλέον στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης συνασπισμού, ζητούν να επιτραπεί στην Ελλάδα να επαναφέρει το δικό της νόμισμα, σε ανταγωνιστικές τιμές, με σκοπό την τόνωση της οικονομικής της δραστηριότητας, σημειώνοντας ότι τα μέτρα λιτότητας και μόνο δεν πρόκειται ποτέ να αναβιώσουν την ελληνική οικονομία.
“Το χάσμα ανταγωνιστικότητας μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης έχει επιδεινωθεί από την εισαγωγή του ευρώ σε λάθος συναλλαγματικές ισοτιμίες. Έχει υπολογιστεί ότι η Ελλάδα θα πρέπει να υποβληθεί σε μια εσωτερική υποτίμηση του 40% για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, κάτι που θεωρείται αδύνατο χωρίς μια «επανάσταση»”.
Επιπλέον στην Ιταλία, η μεγαλύτερη ένωση της χώρας έχει καλέσει τους Ιταλούς σε γενική απεργία δια να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας που κρίνονται ζωτικής σημασίας από την ΕΚΤ ώστε να αποφευχθεί μια προεπιλογή.

Και μια που το θυμηθήκαμε : οι δολοφόνοι εμπρηστές της marfin μάλλον θα πρέπει να καλοπερνούν αφού δεν τους ενοχλεί ουδείς άχρηστος προ-πο-τζης
Σε ένα άλλο πλήγμα για την ελίτ της ΕΕ, προέκυψε με το ότι τα ευρωομόλογα, (ένα έντοκο γραμμάτιο του δημοσίου συγκέντρωσης πιστωτικού κινδύνου σε ολόκληρη την ΕΕ), θα πάρουν μια βαθμολογία CC από την S & P, εφόσον βεβαίως εισαχθουν . Η βαθμολογία CC, η χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία πάνω από μια προεπιλογή , υπογραμμίζει τον τρόπο που το ευρώ έχει επιταχύνει την συνολική κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της οικονομίας της ευρωζώνης.
(εδώ ο HEIL GAP αν και δεν θέλει να γίνεται κουραστικός, θα ανοίξει μια παρένθεση για να δείξουμε τις βαθμολογίες αξιολόγησης στους νέους φίλους μας)
ΑΑΑ και ΑΑ : Υψηλής πιστωτικής ποιότητας του επενδυτικού βαθμού
ΑΑ και ΒΒΒ : Medium πιστωτικής ποιότητας του επενδυτικού βαθμού
CC, C : Χαμηλή πιστωτικής ποιότητας, ή “junk bonds”
D : Ομόλογα σε προεπιλογή για μη καταβολή του κεφαλαίου ή τόκου
Μέσα σε δέκα χρόνια, το νόμισμα ευρώ, επιβλήθηκε χωρίς ψηφοφορία στους λαούς της Ευρώπης. Παλεύοντας με το χρέος, ρεκόρ την ανεργία, την φτώχεια και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, το ευρώ Τιτανικός έχει χτυπήσει στο παγόβουνο των οικονομικών γεγονότων και στην λαϊκή οργή της Ευρώπης.
Η αξιολόγησης CC της πιστοληπτικής ικανότητας των ευρωομολόγων υπογραμμίζει επίσης την έλλειψη αποφάσεων της ελίτ και την ανευθυνότητα των ανικάνων και παντελώς αχρήστων πολιτικών μας (μερικοί δε εξ αυτών αυτοαποκαλούνται «και της προόδου») αλλά και των παπαγάλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης που «τρέχουν και διαλαλούν» τα ευρωομόλογα ως την λύση για την κρίση, παρά το γεγονός ότι το ευρω-ομόλογο θα σήμαινε απλώς ότι οι υποχρεώσεις θα συσσωρεύονταν στους φορολογουμένους της ευρωζώνη, για ένα αστρονομικό κλασματικό αποθεματικό τραπεζικό χρέος.
«Η ελίτ της ΕΕ ασκεί πιέσεις για μια πιο κεντρική ευρωπαϊκή κυβέρνηση ώστε να έχουν την εξουσία να συλλέγουν φόρους και να επιβάλλουν προϋπολογισμούς – εξασφαλίζοντας έτσι περισσότερα έσοδα για τις τράπεζες».
Τώρα που τα ελλείμματα της Ε.Ε. έχουν ξεπεράσει τα όρια, η αναζήτηση έχει ήδη αρχίσει στη Γερμανία για τον τρόπο μετάβασης της χώρας και της ευρωζώνης σε ένα πιο σταθερό οικονομικό περιβάλλον.
Λύσεις που προτείνονται περιλαμβάνουν την εισαγωγή ενός παράλληλου περιφερειακού νομίσματος στη Γερμανία και στις βόρειες χώρες με πλεονάσματα τρεχουσών συναλλαγών !
Η δημιουργία ενός ευρώ Βορρά – Νότου !
Ή επιτρέψουν στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες που πασχίζουν για την επιβίωση τους όπως η Ιταλία και η Ιρλανδία να υιοθετήσουν τα νομίσματά τους.
Ο Hans Olaf Henkel, πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών της Γερμανίας, έχει πει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια εκστρατεία για την δημιουργία ένα βόρειου και νότιου του ευρώ αυτό το φθινόπωρο.
Σε τρεις εβδομάδες , πάνω – κάτω , που θα κριθεί με ψηφοφορία το νέο πακέτο διάσωσης, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο λαός της Γερμανίας θα μειώσει την πολιτική του πίεση για ένα ριζικό αναπροσανατολισμό της ευρωζώνης, μακριά από μια ένωση χρέους των «bankster» προς μια βιώσιμη οικονομία.
( όντως εκεί διαδραματίζονται γεγονότα)
HEIL GAP ( or mind the GAP )

Υ.Γ.
Διαβάστε εάν θέλετε και το άρθρο
ΟΙ Ρατσιστές Ισλαμιστές Της Αλ Κάιντα Στην Λιβύη Σφαγιάζουν Όσους Έχουν Μαύρο Χρώμα.
ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
(εάν το ξεχάσατε κιόλας)
Τέλος.

Related Posts :



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου